خصوصیات عسل
-
عطر و طعم عسل:
بسته به نوع گیاهی که زنبور عسل از شهد آن تغذیه میکند، رنگ و طعم عسل نیز تغییر میکند اما عموما عسلهای روشن طعمیملایم و عسلهای تیره طعمیتند دارند.
-
رنگ عسل:
رنگ بهترین عسلهای ایران که در بازار یافت میشوند، از زرد روشن تا قرمز تیره متغیر است. منطقه جغرافیایی و شرایط آب و هوایی و نوع تغذیه زنبورها، در این مورد تاثیر گذار است. به طور مثال عسل آویشن رنگی قرمز دارد. عسل اقاقیا بی رنگ است. رنگ عسل اسپرس، عسل بهارنارنج و اسطوخودوس به طلایی میزند. عسل گون زرد رنگ و عسل یونجه زرد روشن یا بی رنگ است.
-
شکرک زدن عسل:
تمام عسلهای مرغوب، پس از مدتی که از زمان استفاده آنها میگذرد، شکرک میزنند. عسلهایی که شکرک نمیزنند، ممکن است که جزو عسلهای مصنوعی و ناخالص باشند.
-
قیمت عسل:
طبعا قیمت عسلهای مرغوب و طبیعی، بالا بوده و عسلهایی که قیمت پایینی دارند، جزو عسلهای مرغوب محسوب نمیشوند. همچنین عسلهایی تک گل قیمت بالاتری به نسبت عسلهای چند گیاه دارند.
-
موم عسل:
بهتر است که عسلهایی که با قیمت ارزان و با موم به بازار عرضه میشوند را نخرید. چرا که بهترین مومهای طبیعی عسل قیمتی بالای ۱۰۰ هزار تومان دارند.